Over Leven in de Schaduw

‘Leven in de Schaduw’ vertelt het verhaal van Dixy en haar twee dochters Isabella en Laura. Vier jaar geleden wordt het gezin, door financiële problemen, dakloos. Het gezin was voorheen welvarend en had alles op orde. Door de echtscheiding tussen Dixy en haar ex-man verliest het gezin hun koopwoning en blijft achter met een hoge schuld.

Ondanks alles zijn Dixy en de kinderen positief gebleven en hebben zij zich met zijn drieën uit deze situatie weten te vechten. Nu, vier jaar later, heeft het gezin weer een woning, maar zijn er talloze onbeantwoorde vragen en er is geen zekerheid over hoelang zij hier mogen blijven wonen.

‘Leven in de Schaduw’ is een documentaire over dakloze gezinnen in Nederland die tussen wal en schip vallen. Dankzij het verhaal van Dixy geven wij een gezicht aan het groter geheel.
Zoals het gezin van Dixy zijn er nog ruim tweehonderd gezinnen. Zij komen voor veel hulp niet in aanmerking, aangezien zij met enkelvoudige problematiek te maken hebben. Oftewel, enkel financiële problemen en niet te maken hebben met bijvoorbeeld psychische problemen of een verslaving. Er wordt soms zelfs gezegd dat de situatie simpelweg niet schrijnend genoeg is. In de film ‘
Leven in de Schaduw’ laten wij zien waar deze gezinnen mee te maken krijgen en tegen wat voor problemen zij aan lopen.