Over de makers

‘Leven in de Schaduw’ is een documentaire van Vera Born (22) en Milou van Kooten (22). Beiden in ons laatste jaar van de School voor Journalistiek in Utrecht. De afgelopen jaren hebben wij ons steeds meer verdiept in televisiejournalistiek. Om ons nog verder te specialiseren, hebben wij er dit jaar voor gekozen om de documentaire cursus CampusDoc te volgen binnen onze opleiding. In september 2015 begonnen we met de research voor de film en inmiddels gaat ‘Leven in de Schaduw’ op 5 juni 2016 in première in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Wij zijn erg geïnteresseerd in het verhaal achter mensen. Wat je ziet is vaak niet de gehele waarheid of een vertekend beeld. Iedereen heeft een verleden, een rugzak vol met anekdotes, een eigen verhaal. Wij willen die verhalen vertellen. Specifiek de mensen een podium geven die daar zelf niet toe in staat zijn.

Voor deze documentaire kiezen wij ervoor om dat van Dixy en haar twee dochters te vertellen en dankzij hun verhaal bekendheid te creëren voor de situatie waarin zij zich bevinden.

Door dit verhaal te vertellen vragen wij aandacht voor dit probleem en hopen uiteindelijk een oplossing te vinden.