Hoofdrolspelers

DixyvoorstelDixy Martis is 47 jaar en moeder van Isabella (17) en Laura (13). De afgelopen jaren waren voor Dixy niet makkelijk. Toch staat zij positief in het leven.
Dixy heeft twee banen waar zij erg druk mee is. Zij werkt als grafisch vormgever en in de thuiszorg. “Dat is eigenlijk noodgedwongen ontstaan na mijn scheiding. Er moest toch brood op de plank komen en alleen mijn grafische werk was niet voldoende.”

In haar vrije tijd beoefent Dixy haar grootste passie dansen. Dat doet ze in allerlei vormen. Het liefste in Latijns-Amerikaanse stijlen. “Thuis doe ik dat ook wel eens. Word ik heel blij van. Als ik aan het oefenen ben, pasjes aan het oefenen enzo. Ik heb namelijk niet het geld en de tijd om elke keer naar allemaal feesten te gaan.”


Isabellavoorstelgoed

Isabella Sormani is met haar 17 jaar de oudste dochter van Dixy. Zij zit in het vijfde jaar van het VWO waar zij tweetalig onderwijs volgt. Isabella wil na de middelbare school naar de universiteit om Engels of International Business Administration te studeren.

“Ik heb een soort van zes-jaren plan gemaakt, kwam ik laatst achter. Mijn doel ligt goed voor ogen, ik weet precies wat ik moet doen om mijn doel te bereiken.”

Isabella is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de GNE (Genootschap Nederland Engeland) Public Speeking Awards. Een taalevenement waarbij jongeren tussen de 16- en 20 jaar speeches houden. Isabella heeft het geschopt tot de halve finale met haar speech over Superfoods.


Lauravoorstelgoed

Laura Sormani is 13 jaar en volgt net als haar zus tweetalig onderwijs op het VWO. “Misschien zullen veel mensen mij zien als het meisje met blauw haar, dat ze dat misschien een beetje raar vinden..”

Laura’s lievelingsvak is wiskunde en zij zou hier uiteindelijk best zelf les in willen geven. Wel op een universiteit, want met jonge kinderen heeft ze naar eigen zeggen niet zoveel. Overigens wil Laura haar werk als wiskundedocent wel combineren met iets héél anders. Zij kan erg mooi tekenen en wil heel graag ‘tattoo artist’ worden.

De toekomst? “Als ik een goede invloed op mensen kan hebben en gewoon qua werk kan doen wat ik leuk vind en dan nog steeds in een normaal huis woon en een goede relatie heb.. Dan vind ik dat gewoon geweldig.”


Jettyvoorstelgoed

Jetty Schalkwijk is de moeder van Dixy Martis.

Als rasechte Amsterdamse moet Jetty nog altijd een beetje wennen aan het wonen in Hoofddorp. Gelukkig wonen Dixy en de kinderen heel dichtbij, want Jetty is stapelgek op Isabella en Laura.

Een jaar geleden ging Jetty met pensioen, maar zij doet nog steeds wekelijks vrijwilligerswerk in een zorgcentrum voor ouderen. “Ik moet mensen om me heen hebben, ik hou van oude mensen.”